Weekbrief

Voordat de basisschool app bestond ging alles via een weekbrief. Deze brief kwam soms aan bij de ouders maar belandde vaak onder in de tas van de leerling. Waardoor de ouders vaak pas op het allerlaatste moment werden herinnert aan te regelen zaken. Zoals inschrijven voor een schoolreisje of een voetbaltoernooi.

De basisschool app

Sinds de deze app bestaat zijn deze onhandige dingen verleden tijd. Alle belangrijke nieuwtjes en updates kunnen tegenwoordig gewoon via de app. Dit brengt voor alle partijen voordelen. Je hoeft niet meer op het laatste moment knakworst-rolletjes te maken voor het kerstdiner, wat toch op woensdag is en niet op dinsdag zoals je van je kind had vernomen.

Ook hoef je niet meer op het laatste moment mooie kleding uit te zoeken voor de schoolfoto want deze speciale dagen komen nu gewoon binnen op jouw telefoon.

Rooster

Ook de laatste wijzigingen in het rooster komen nu overzichtelijk binnen op de school app. Hierdoor zorgt ook dit niet voor onaangename haast en weet je precies op welke tijd de leerlingen moet beginnen of uit zijn.

Cijferlijsten

Overzichtelijk maken hoe een leerling ervoor staat. Met de school app is dit geen probleem meer. De tijd van losse briefjes die op het laatste moment getekend moeten worden is voorbij. Toetsen, cijfers of huiswerk. De app is hiervan altijd op de hoogte.

Plannen

De app vereenvoudigt ook het maken van planningen. Het in plannen van wie op welke dag luizenmoeder kan zijn bijvoorbeeld. Ook de tien minuten gesprekken worden vanaf nu vaak gepland via een app. Hierdoor is voor iedereen overzichtelijk welke momenten welke docenten beschikbaar zijn. Dit voorkomt een heleboel heen en weer zuilen met briefjes.

Uitjes en andere activiteiten

Een duidelijke agenda is beschikbaar in de app waardoor je snel kunt zien wanneer en waarheen het volgende schoolreisje was. Ook kan je jouw kind inschrijven voor de schooltoernooien, excursies en eventuele andere buitenschoolse activiteiten.

Geen papier meer verspillen

Deze app is dus handig voor alle ouders, leerlingen en docenten van elke school. Daarnaast is het een geweldige oplossing voor het milieu aangezien er op deze manier veel minder papier verspild wordt dan vroeger.