Als je er zo bij nadenkt, heb je minstens drie verschillende mailadressen. Eentje van je provider, een persoonlijk mailadres, eentje die je gebruikt voor winacties en wie weet heb je ook nog wel een heel oud mailadres van vroeger. Het kost wat tijd en moeite om steeds de binnenkomende berichten bij te houden. Zeker wanneer je voor elk account een ander wachtwoord hebt, die je na verloop van tijd ook nog eens kan vergeten. De oplossing? Koppel je verschillende accounts aan één mailadres, zodat je gelijk het overzicht hebt. Zo ook het mailadres van je provider, bijvoorbeeld Ziggomail.

Koppelen met Outlook 

Er zijn natuurlijk veel verschillende providers waar jij een e-mailadres aan kunt maken. Maar voor het gemak behandelen wij de meest bekende partijen. Een daarvan is Outlook. Wanneer je graag een mailadres aan dit account wil koppelen zoek je naar het tandwieltje bovenin je scherm. Vervolgens kies je voor ‘Instellingen> E-mail> Opties > Accounts > Verbonden accounts. Linksonder het scherm zie je een ‘+’.  Klik hier op en vul het gewenste mailadres in op de pagina ‘E-mailaccount koppelen’. Rond de koppeling af door het wachtwoord van het mailadres dat je wil toevoegen in te voeren.

Koppeling met Gmail 

Een andere grote bekende is Gmail. Mailadressen toevoegen aan dit account wijkt niet zo heel erg af van bovenstaande stappen. In dit geval ga je ook weer op zoek naar het tandwieltje en selecteer je weer ‘Instellingen’. Vervolgens klik je op Accounts en import>mail van andere accounts controleren> Je eigen POP3-mailaccount toevoegen. Vul hier het gewenste mailadres in, klik op ‘Volgende stap’. In het scherm dat je nu ziet wordt gevraagd om je gebruikersnaam, wachtwoord en POP-server. Vul deze velden weer in en selecteer ‘Account toevoegen’. Het is ook handig om bij de installatie de optie aan te vinken dat je ook vanuit Gmail wel nog berichten wilt kunnen versturen vanaf dit adres. Een antwoord vanaf een ander mailadres kan verwarrend werken voor de persoon of partij waar je mee communiceert. Daarnaast is het handig om privé en zakelijk gescheiden te houden.

Gegevens samenvoegen

Wanneer je de verschillende mailadressen hebt gekoppeld, is het nog aan jou om te zorgen dat de rest van de gegevens overgezet wordt, zoals het adresboek. Als het om accounts gaat die al een tijdje in gebruik zijn, heb je kans dat een aantal mailadressen dus dubbel in het adresboek komt te staan. Zorg voor het overzicht en verwijder deze dubbele adressen. Houd verder ook goed bij welke bestanden je in welke cloud hebt opgeslagen, zodat je deze altijd terug kunt vinden.