Het belangrijkste doel van een energie-audit is om te helpen bepalen welke strategieën moeten worden gebruikt om de meeste energie te besparen voor de kleinste investering. Tegenwoordig is het tijd om uw aandacht te richten op de bouwschil, ook wel bekend als het spul dat de binnenkant van de buitenkant scheidt: muren, plafonds, daken, vloeren, deuren en ramen. Dit is het enige gebied waar u meer energie verbruikt dan welk ander dan ook, gemiddeld 43%. Voordat u begint met meten, moet u de foto’s van de buitenkant van uw huis afdrukken die u hebt gemaakt toen u uw siteplan en een kopie van uw siteplan opstelde. Dit helpt u bij het bijhouden van de afmetingen van muren, deuren, ramen en andere elementen.

De eerste stap is om een ​​kijkje te nemen op zolder. De meeste huizen zijn op dezelfde manier geïsoleerd in een heel systeem zoals de zolder, maar u moet dit verifiëren. Terwijl je daarboven bent, wil je ook opmerken welk type isolatie er is en de dikte ervan meten.

De meest voorkomende soorten zolderisolatie zijn glasvezelmatten, meestal roze; geblazen glasvezel, kleine stukjes; en geblazen cellulose, chemisch behandelde gerecyclede krant. Sproeischuimisolatie en stralingsisolatie winnen echter aan populariteit. U zult ook willen weten of er gebieden zijn met een doorlopende isolatielaag, een gebied dat niet wordt verbroken door houten plafondbalken (spouwisolatie).

Vervolgens moet u het oppervlak van elke verschillende isolatietoestand berekenen. Deze gebieden komen waarschijnlijk overeen met de belangrijkste delen van uw huis, de zolder van de toevoeging van één verdieping kan bijvoorbeeld een andere isolatie hebben dan die van het oorspronkelijke huis met twee verdiepingen. Raadpleeg uw siteplan voor afmetingen. U moet ook een chat starten met deze koppen: bouwelement, spouwisolatie, dikte, continue isolatie, dikte en oppervlakte. Onder Building Element vermeldt u Plafond / Zolder Type 1, Plafond / Zolder Type 2, enzovoort. Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u eerst het gebied van eventuele dakramen van het plafond / zoldergebied aftrekken.